sobota 29. listopadu 2014

How not to spoil LUCK?

To krásné co se nám děje nazýváme štěstím. Podle mích myšlenek je štěstí to, co si přeje snad každý na světě. Podle mě je to mít někoho, na koho se můžu obrátit... je to zdraví, je to radost blízkých, jsou to přátelé, je to rodina.
Pro člověka na ulici je štěstím pomoc cizích lidí, peníze. Pro tohoto člověka je štěstím každá maličkost a váží si i toho, nad čím by někteří mávli rukou.
Pro člověka žijícího v obklopení peněz jsou největším štěstím právě peníze, velký dům, nový mobil.
Někteří si řeknou, nemám vůbec štěstí přitom žijí v domě s obrovskou zahradou a s tatínkem miliardářem a když se řekne něco jako ,,Děti v Africe,, pousměje se nad tím jak si žijí.

Ale proč němá každý stejnou míru štěstí?
Copak štěstí se dá odstrašit?

Za svým štěstím si už stojíme jen MY lidé. Kdyby bohatí lidé dokázali poslat aspoň korunu dětem do Afriky hned by i ty děti měli štěstí. Kdyby jsme si navzájem pomáhali byli by jsme šťastními.
Kdyby nebylo lidí, nikdy bezdomovec nenajde ani těch pro nás pitomích 10 korun. Kdyby jsme byli trošku ohleduplní, všichni by jsme si žili jak v ráji.

Tak co je to štěstí? Pro každého z nás slovo štěstí představuje něco jiného. Pro někoho hodně, pro někoho málo. Proč se nemůžeme začít chovat konečně jako lidi? Proč si tohle neuvjedomí někdo, kdo má postavení hodně vysoko na zemi?

Lidé říkají.. něco tam nad námi, nám dělá na zemi zle. Ale to tak vůbec není. Za všechny války, rozbroje a  za každou smůlu si mohou sami lidé.

A tak říkám, když se všichni budeme chovat tak, jak máme... svět bude hned o něco hezčí a každý z nás bude mít i ten malinký kousek štěstí! Ne, štěstí se nedá zastrašit!

A co si myslíte vy?
NICCI

8 komentářů:

  1. Je fakt, ze kdyz to stesti - at uz v jakekoliv podobe mame, tak si to skoro neuvedomujeme.. i kdyz nekdo jo, ale ti zbohatlici ne.. taky bych chtrlamit takove stesti, ze byse mi na konte objevilo x miliard

    OdpovědětVymazat
  2. Je fakt, že za štěstím si stojíme v podstatě sami. Mám ráda lidi, kteří se u nějakého bezdomovce zastaví a dají mu peníze, ale lidi jsou všelijaký. Někteří boháči jsou štědří a někteří ne. Někteří bezdomovci si to nezasloužili a někteří ano. No dalo by se o tom ještě asi hodně diskutovat, ale máš super názor:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluvit o tomhle by se dalo dobrých pár hodin :) Děkuji :) NICCI

      Vymazat
  3. Naprosto souhlasím. Většinou je to tak, že si lidé neuvědomují jaké mají štěstí. Je to škoda. Ono kdyby byli lidé jen trošku ohleduplnější a měli otevřené oči, tak by hned bylo na tom světě lépe :)

    OdpovědětVymazat
  4. Za všechno si můžou lidé :) Štěstí je něco úžasného a každý by se s ním měl potkat. Třeba by si lidi všeho vážily jinak

    OdpovědětVymazat